Buttons

 

September 10, 2013

Nikolo

I have a new obsession, and that obsession is fashion-related (surprise, surprise).
A few days ago my darling friend Zuzka from The Hedonist Klub took me to her graduation dress fitting. I knew she had it tailored, I knew it was a kimono and I knew it was done by the ultra-talented young Slovak fashion designer Nikolo Bertok. But I did not know that what I would come to see would be so incredibly awesome.

Mind you, I am sparse with superlatives about anything.

Located on Michalská street no. 7, right in the heart of downtown Bratislava, I walked into what used to be one of the first cinemas in Bratislava. Gorgeously decorated to the detail, I walked among the perfectly fitted clothes, rolls of high-quality fabrics and vintage furniture. Zuzka's dress was there on the mannequin, along with other extravagant and ready-to-wear pieces. Not only did I want to buy everything (and I did buy a fabulous shirt), but I also wanted to stay there. Approximately forever.
Nikolo's approach is very warm and kind, he has a keen eye for detail and he even serves tea at five on Thursdays and Fridays! His tailored dress shirts, pants, dresses and suits are all high-quality and affordable. 
Take my advice and when you're visiting Bratislava, don't miss out on this store. It's really worth it. See for yourselves.

***

Mám novú obsesiu a je prudko módna (a nikto nebude prekvapený).
Pre pár dňami ma drahá Zuzka z Hedonist Klubu zobrala so sebou aby si vyskúšala čerstvo ušitý outfit na promócie. Vedela som len, že šaty boli šité na mieru, že to bolo kimono a že ich robil ultra-talentovaný mladý slovenský návrhár Nikolo Bertok. Nevedela som len, že to, čo uvidím bude tak úžasné.

A ja nezvyknem používať superlatíva.

Na Michalskej 7 som vošla do priestorov v ktorých sa predtým nachádzalo jedno z prvých Bratislavských kín. Prechádzala som sa po nádherne zariadenom obchode plnom skvelých extravagantných aj ready-to-wear kúskov, vintage nábytkov a kvalitných materiálov. A tam na manekýne bolo aj Zuzkine kimono, ktoré spĺňalo jej predstavu o dokonalých šatách na promócie. Nie len že som si chcela všetko kúpiť (a aj som si kúpila skvelé tričko), ešte som tam aj chcela ostat. Približne naveky.
Nikolo je veľmi milý a ochotný, má oko pre detail a dokonca servíruje čaj o piatej každý štvrtok a piatok! Jeho obleky, šaty, košele, a nohavice na mieru sú všetky šité z vysoko-kvalitných materiálov a sú cenovo dostupné.
Vezmite si odomňa dobrú radu a zastavte sa sa v jeho obchode. Naozaj stojí za to. Veď posúďte sami.

--Tammy*








2 comments: