Buttons

 

October 11, 2015

Marfa

Marfa, Texas

is probably the most peculiar place I've been to so far. First of all, it's in butt fuck nowhere. Seriously. You drive for hours on an empty road, passing one strange tumbleweed-looking low-ass prickly plant after another. Nothing in sight except for a couple of hills on the horizon that all look the same. Which is why you might ask why in the fuck you suddenly see a Prada store.

It's art, motherfuckers.

***

Marfa.

To je v Texase. To je v strede USA. Tak na spodu, pri Mexickej hranici. Veľký štát. Hovorím vám to preto lebo určite ste niekde videli také to video kde Američania nesprávne pripnú Portugalsko alebo Estónsko na mape, a hovorili ste si že haha sedláci Američania nepoznajú geografiu, ale faktom je že vačšina z vás tiež piču vie kde Texas leží. Takže no hate.
Skrátka, Marfa je malé mestečko v Texase v strede riti, medzi hovnom a ničím a má populáciu 1900 ľudí. Tak sa asi pýtate že prečo sa pri opustenej ceste do tejto diery nachádza Prada.
Prada Marfa je umelecká inštalácia z 2005 a obsahuje reálne kúsky z 2005 S/S kolekcie. Pointa obchodíku je aby časom schátral a stal sa súčasťou koloritu amerických ciest. Všeobecne som pri príchode do Marfy zistila, že mesto má neuveriteľne silnú umeleckú scénu moderného umenia (opakujem, 1,900 ľudí), skvelé lokálne rádio KRTS a celkovo výborný vibe.

Amerika ma stále prekvapuje.






No comments:

Post a Comment