Buttons

 

December 4, 2013

New Delhi

Oh, India.
So much jewellery, so many accessories. What's not to love? On my last trip to Mauritius I brought back a solid amount of Indian accessories, including three saris. Actually, four. It was a pretty idiotic purchase, considering the fact that a white girl in a sari in Bratislava is most probably considered fucking insane, but I went for it. Well, for 3x it. Actually four.
Anyway, I was contemplating traditions and how they change--except in India, where saris and bindis and tikkas and henna are an every-day item. And I like that. This post is an attempt at changing some of the traditional Indian items and clashing them with our Western culture. I promise to make an Indian princess post when in Mauritius this year--full on Indian. Enjoy!

***

Ach, India.
Toľko doplnkov, toľko bižutérie. Taký gýč až je to super. Ale... je to krásne. Z poslednej dovolenky na Mauríciuse som si odniesla celkom slušné kvantum indických doplnkov, vrátane troch sárí. Teda vlastne štyroch. Dosť impulzívna kúpa, hlavne vzhľadom na to, že o beloške chodiacej po Bratislave si ľudia môžu myslieť akurát len toľko, že jej jebe, ale aj tak som do toho išla. A dokonca som si moje biele šifónové sárí vyšívane striebornymi flitrami, kamienkami a modro-fialovo-zelenými hodvabnymi niťami obliekla. Raz. A mám tri. Vlastne štyri.
Každopádne, premýšlala som nad tradíciami a nad tým ako všade vo svete vyprchávajú. Ale v Indii nie. Sárí, bindi, tikka a henna su pekne na dennom poriadku, takmer pre každého. Sú to všetko známky ženskosti a krásy. A to sa mi páči. Zámer tohto postu bol zmiešať západne prvky s indickými tradíciami. Snáď sa bude páčiť. A sľubujem vám, že spravím post o Indickej princeznej priamo na Mauríciuse, nech je tam to zmieňované (pravdepodobne piate) sárí, a nejaka tá palmička. Enjoy.

--Tammy*


4 comments:

  1. Nadhera! Chystam sa na Mauricius o mesiac, mas prosim nejake tajne tipy? :)

    ReplyDelete
  2. Môj tajný tip je prehrabať každý indický obchod a hlavne ísť do každého textilu! Skvelé bižu a tie sárí su neskutočné. + local market v každom meste kde je všetko, od korenín až po náramky ;)

    ReplyDelete
  3. naj kombinacia svetle vlasy a tmave oci!!!!!! me likey

    ReplyDelete
  4. bože tie ruky to si prosííím
    tie nechty aj všetko <3

    ReplyDelete